Du är här

Information från Grannsamverkan

Som ni kanske har lagt märke till, så har vi nu fått upp skyltarna ”Grannsamverkan”

Vi kontaktpersoner har haft några möten med polisens samordnare för Grannsamverkan Carl Besslinger för att kvalificera oss till just detta samarbete. Vi hade ett trygghetssamråd, där vi diskuterade hur man kan försvåra för tjuven. Mycket av samtalet rörde sig om höga buskar och sikthinder som vi Stenungsöbor har satt upp för att hindra insyn på våra tomter för att sitta och grilla ostörd, men som erbjuder istället tjuvar att kunna ”arbeta” ostörda med inbrott. Grannar har ingen möjlighet att observera objudna gäster och eventuellt förhindra inbrott och slå larm. Därför bör var och en se över sin trädgård och fundera över hur man kan lätta upp häcken runt tomten något.

Det finns väldigt mycket information på nätet som ni själva kan läsa och titta på.

www.samverkanmotbrott.se  och

www.samverkanmotbrott.se/informationsfilmer

Vi kommer att informera er om händelser, nyheter och tips som vi får genom vår kontakt Carl Besslinger.  Det gäller framför allt att hålla ögonen öppna och vid misstanke att allt inte står rätt till antingen ta kort, skriva upp bilnummer framför allt dokumentera det ni observerar. Vid ett uppenbart brott ringer man förstås polisen direkt.

Facebook-gruppen och appen Trygve ”grannsamverkan på Stenungsön” som man kan ansluta sig till informerar om aktuella händelser i frågan. Även appen Whatsup fungerar utmärkt att rapportera till.

Kontaktpersoner:

John Sönderskov – ansvarig för Norra Övägen och Skomakarviksvägen   tel: 0739-995022

Gittan Engström – ansvarig för Lagmansvägen, Metcalfs väg, Bagargränd, Von Posts väg Lewenhauptsväg             tel: 0761-880787

Eva Thorén och Siggi Boman – ansvariga  för Kochs väg, Ascheberg Allee, Kihlmans väg, Kärleksstigen, Östra Parkstigen, John Forsells väg, Österbergs väg, Kullgrens väg.   Tel: Eva: 0703-688311   Siggi: 0703-051261

 

Klicka här för att ladda ner blanketten ”Anmälan till Grannsamverkan”